Heratorpets Vinja

Direktlänk till inlägg 30 april 2011

Årets Första Tävling

Av Heratorpets Vinja - 30 april 2011 19:51

Jaha då har man klarat av vårens första tävling då. Att man ska behöva vara så nervös, är verkligen så super jobbigt   .


Dagen började kl halv 5 då klockan ringde, ut och rasta Vinja och ge henne frukost. Att äta frukost själv var inte att tänka på då jag förutom att va nervös mådde fruktansvärt illaVomit. Tog med en macka och drick yoghurt för att ev kunna ta senare.


Var framme i Katrineholm vid en kvart över 6, lottningen var kl 7. Det var 23 st som skulle vara med så det var indelat i 2 grupper. Ena delen började med spåren först och dom andra gjorde platsliggning, lydnad och uppletande först.


Vinja och jag drog startnr 6 och fick börja ute i skogen, det kändes väldigt bra. Vid 9 taget så var det dags för mig att släppa på Vinja. Upptaget strulade lite först då Vinja direkt drog iväg till vänster utefter linjen. Tog tillbaka henne och skickade ut henne igen hon gick ut och hittade ett spår......Jag följde efter och såg jag passerade rutkanten och bara väntatde dom skulle säga "BAKSPÅR TILLBAKA TILL RUTAN"......Men det var ingen som sa nått så Vinja hade gått rätt direkt  Woohoo!.


Så vi tuffade iväg i spåret, var flera gånger jag tänkte att undrar om vi verkligen är rätt  Thinking. Men idet läget är det ju bara hänga på och hoppas att hunden har rätt. Gissa om jag blev glad när vi hittade första pinnen  Wakka Wakka, då visste jag vi var rätt väg just då i alla fall. Tycker hon spårade bra, slog väl lite på vissa ställen men det var en del bök efter vildsvin i skogen  Pig. Vi hittade i alla fall 5+slut så vi missade 2 pinnarPouty, lite synd missa då varje pinne är värd 21 poäng så där försvann 42 poäng i ett nafs.


Är i alla fall glad att vi hittade runt och inte gick vilse och framförallt att vi hittade slutet Thumbs Up .


Efter det blev det att åka tillbaka till klubbstugan. Blev lite väntan då alla 12 som var ute och spårade skulle komma tillbaka innan vi körde platsen, lydnaden och uppletande.


Platsliggningen var inga problem  Happy . Sen var det lydnaden, den gick väl egentligen inge vidare  Sadly I Can't . Gick nästan som jag förväntat mig efter veckans senaste träningar, fast lite sämre på vissa än jag trott och några något bättre än jag trott.


När lydnaden var avklarad så var det dags för uppletande. Hade även där kunnat leta lite bättre men vi hade tur att hitta 3 föremål precis innan tiden var ute  Thumbs Up.


Så för att vara årets första tävling så får jag vara nöjd. Med tanke på hur Janne har kämpat med oss med spårupptagen så var det kanon att hon inte tog bakspår idag. 


Vi fick ihop på lydnaden 238,5 p, uppletande 42 p, spårupptag 72 p och på spåret 168 p. Så summan av det blir 520,5 poäng och certpoäng. Gränsen går vid 520 p så vi låg verkligen på rätt sida gränsen  Wink.


Så nu är det bara träna vidare och hoppas vi kan förbättra våra poäng. Vet att hon kan då vi hade 573,25 p i våran debut tävling i höstas. Men som sagt så hänger mycke på spåret då varje missad pinne gör att man tappar så mycke poäng.



Som ni förstår så blev det ju inte så mycke kort på Vinja idag. Fast med facit i handen hade jag kunnat fota lite i spåret   . Max tiden är ju 35 min och vi hade bara förbrukat 21 min.


Här kommer lite bilder från dagen, väldigt få tyvärr. Men lite svårt koncentrera sig på kameran när man är så nervös.



  

Så var vi på väg till Katrineholm kl 05,30.


  

Här har vi kommit till Hjälmaresund.


  

Vinja ute och rastas innan vi ska ut och spåra.


  

Här gick vårat upptag, syns inte var nu då dom hunnit tagit ner snitslarna.


  

Tillbaka till klubbstugan efter spåret.


  

Dom grillade både korv och hamburgare. Men det fick vackert vänta tills jag var helt klar. Var alldeles för nervös för att kunna äta   .


  

Träffade Mias lilla Greta där.


  

Riktig liten piraya var hon.


  

Visst är hon söt den lilla flickan.


  

Lyckades få en fin huvudbild på lilla tjejen också.


  

Nina, Mia och Greta.


  

Här hämtade jag mat då jag inte orkade laga nått när jag kom hem.


  

Jösses vad fort det går, hade slagit ut en massa smörblommor vid ån hemma.


  

Mattes duktiga flicka   .


  

Min lilla skatt.


  

Nu är klockan snart 21,00. Jag ska ju jobba i morgon fm igen så klockan kommer ju ringa 4,30Alarm Clock. Kommer inte vara kul att gå upp i morgen eftersom man är rätt seg efter idag. Så jag måste försöka komma i säng inte allt försent i kväll. Får bara se hur lätt det är att somna när det är valborg och många ska festa.


Tusen tack ni alla som har hållt tummarna för oss idag, det värmer verkligen att så många bryr sig Thank You.


Ska försöka hinna in till några av er idag, hinner tyvärr inte till alla om jag ska komma i säng skapligt.



Hoppas att eran dag varit bra. Ha det så bra så hörs vi i morgon igen Blow Kiss







 
 
Quila o Ronja

Quila o Ronja

30 april 2011 21:41

Vad var det vi sa??? Hurra för duktiga Vinja! (Och du med förstås, hihi) Jobbigt att vara så nervös bara :-( Jag kan absolut ingenting om poäng och så i lydnad. Men jag kan väl lära mig. Summan av er dag låter kanon. Vilken goding hon var, lilla Greta! Fina bilder på din snygging.
Sv. Njae, det är väl en smaksak. Quila är nog mera "rätt" kanske, men Ronja kommer bygga på sig mera muskler, hon också.
Kram o vi ses i morrn

http://quilaoronja.blogspot.com

 
Rudi  och matte

Rudi och matte

30 april 2011 21:53

Än en gång grattis till det fina resultatet!!! Jag kollade hela em efter resultatlistan på hemsidan och när jag fick se den blev jag så glad å dina vägnar. Jag är dålig på poängräkningen i Eliten men jag ser ja att ni ligger jättebra till i den stor samlingen! Att hon skulle hitta spåret tog jag för givet, duktig som hon är, din Vinja!
Sv: Zvampen hittade matten i en sopcontainer på jobbet.

http://www.bmwsfotoblogg.blogspot.com

 
Henrik Olsson

Henrik Olsson

30 april 2011 21:57

Stort grattis till poängen! :) Bra jobbat, och lycka till med den fortsatta träningen! :)

Sv: Ja, lite får och getter hade kanske varit trevligt - men jag vill inte bli allt för mycket bonde !:P

http://www.henrikolsson.eu

 
Kerstin

Kerstin

30 april 2011 23:10

Vad häftiga ni är...Stort Grattis:)
Kramar :))

http://trekillarsblogg.bloggplatsen.se

 
Toconligan

Toconligan

30 april 2011 23:18

Bra jobbat!

http://www.nogg.se/tocon

 
Team AROZ

Team AROZ

1 maj 2011 11:03

GRATTIS till er :D !!!!!!!! Duktiga ni är !!!
Roligt att du fick träffa söta Greta där oxå :D !!
Vi ses senare :D !! Kramizar !!

http://www.angieorex.se

 
Ingen bild

Jenny o Dio

1 maj 2011 14:09

GRATTIS!!! Härligt!

 
Kicki

Kicki

1 maj 2011 15:11

...va vad de jag skrev...stooort grattis till er båda...nästa gång kanske inte nerverna e på spänn...ha de gott å grattis ännu en gång!!

http://www.gammtackan.blogg.se

 
Madde

Madde

1 maj 2011 19:32

Stort grattis till CP!

http://schaferlyan.blogspot.com

 
Cruellas sida

Cruellas sida

1 maj 2011 20:56

Vad roligt att det gick så bra! En jättestor grattiskram från oss! Vi är så imponerade av era resultat!

http://crllaue.blogspot.com

 
Henrik Olsson

Henrik Olsson

1 maj 2011 21:35

Sv: Ja, helgen har varit helt ok :) Hoppas att er har varit bra med! :)

http://www.henrikolsson.eu

 
Monica

Monica

2 maj 2011 06:21

Grattis till CP ;-))))

http://ingemix.bloggplatsen.se

 
Sarah

Sarah

2 maj 2011 10:33

Du ser vad bra ni är :) Härligt!! :) Höll tummarna som attans!!!!! Och vilken ful schäfer valp *harklar* ...

http://starlet83.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Jonas & Chriga

2 maj 2011 20:20

Grattis!

 
Anna & Nova

Anna & Nova

3 maj 2011 19:27

Stort Grattis till dig och Vinja :) Det gick ju jättebra :) När så duktiga :) Skönt att hon inte tog bakspår! Härligt när träningen ger utdelning :)

Ha en fin kvällis :)

http://ellegaard.doggyblogg.se

 
Hillman

Hillman

4 maj 2011 09:47

Jätte GRATTIS, Vinja gjorde bra ifrån sig om man betänker hur det varit på träningen. Fast jag tror att om hon gick lite saktare skulle hon hitta alla pinnarna. Min uppfödare lägger ofta spår och hon säger att går det för fort så slarvar vi hundar och tar det på vinden i stället. Hon har säkert rätt för hon har fött upp taxar och lagt spår i många, många år. Det är nog ingen skillnad om det är pinnar eller om det är blodspår. Försök att få Vinja att gå lite saktare så tror jag att det fixar sig.

Taxpussar i mängd.

http://taxar.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Heratorpets Vinja - 28 december 2015 22:36

Tänkte det kanske var dags för en liten uppdatering igen då   . Var tyvärr ett tag sen sist, men bättre sent än aldrig   .   Dags för lite sammanfattning av vad som hänt:   Börjar med lite bilder från när vi spårade den 22/11   .   ...

Av Heratorpets Vinja - 22 november 2015 20:16

Ja då tänkte jag försöka mig på en uppdatering igen då   . Har inte blivit så mycke bilder med vanliga kameran tyvärr   så ni får stå ut med en del mobil bilder också.   Onsdag 4/11 Promenad 4 km.   .   Tjejerna poserar vid slussen.  ...

Av Heratorpets Vinja - 4 november 2015 23:27

Eftersom jag varit hundvakt åt Bärra och Dunder i nästan 1 vecka så har det också blivit en massa kort. Så det är väl lika bra att blogga lite då   .   Börjar där jag slutade sist så det blir en dag innan grabbarna kom.   Tisdag 27/10 Promena...

Av Heratorpets Vinja - 26 oktober 2015 23:15

Det var tyvärr ett tag sen sist jag bloggade   . Kommer tyvärr inte göra en sammanfattning ända från sist, utan det blir från den 4 oktober då jag tävlade Bozza i appellsök och vi klarade uppflyttningen. Vi fick 267 poäng   . Attans vad underbart   ....

Av Heratorpets Vinja - 11 juni 2015 22:55

Ja då var det kanske dags att försöka få till en blogg igen då.....Attans dålig jag blivit på att blogga    och inte har jag fotat så mycke heller   . Men vi har i alla fall gjort något även om det varit dåligt med fotandet.   Tisdag 12/5 Promena...

Presentation

NYA Hemsidan

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards