Heratorpets Vinja

Alla inlägg under augusti 2010

Av Heratorpets Vinja - 14 augusti 2010 23:32

Började morgonen med en promenad vid våtmarken med Jessica, Sota & Gnista  Walking The Dog Female. Hu vad trött jag var när klockan ringde vid halv 8 taget  Alarm Clock ,   var verkligen sugen att bara stänga av och somna omPillow . Men jag kom upp tillslut i alla fall. 

 

Blev som sagt en promenad vid våtmarken, vi tyckte det skulle passa bra om det blev varmt för då kunde ju hundarna ta sig ett litet dopp i ån In The Pool .

 

Och nog var det rätt kvaft ute fast klockan inte var så mycke. Som tur var så var inte solen framme utan kom fram mera på slutet av promenadenHand fan . Det blev både lite intervaller och simma för vovvarna idag vilket var uppskattat i värmen. Dagens sväng blev lite drygt 6 km och hundarna gjorde ju lite till.

 

Sen till mitt stora dilemma Hmm, det blev ju som vanligt en väldigt massa bilder på våran promenad och då menar jag MASSOR av kortSnappy. Så det har inte varit lätt att sålla, tyckte jag varit duktig att rensa bort dåliga kort eller lika men då fanns det fortfarande 40 bra bilder kvar Phewoch det kan ju till och med jag tycka är lite för mycke kort i bloggen Wink . Så det blev att rensa igen. Tror det blev 30st kvar och det är väl också lite mycke men om jag ska få med hela våran promenad och vad vi gjorde så får det bli så mycke kort idag.

 

 

  

Vinja svalkar sig i ån.

 

  

På väg upp med sin nya vatten sak, Flytande Flappy.

 

  

Sota på väg ut att simma lite.

 

  

Sota gillade också Vinjas Flappy.

 

  

Jessica ska kasta ut Flappy till.....ja ni, ser inte om det är Sota eller Gnista.

 

  

Gnista i vattnet.....tror jag.

 

  

Gnista på väg in med Flappy.

 

  

Vackra Gnista.

 

  

Gnista full fart efter bollen.

 

  

Tjoohoo här kommer hon tillbaka.

 

  

Sota laddad för att springa.

 

  

Även där full fart.

 

  

Sota på väg tillbaka.

 

  

Sota ville gärna behålla bollen.

 

  

Vinja på väg till bollen.

 

  

Fort går det.

 

  

Här kommer hon mattes lilla pärla.

 

  

Vinja, Gnista & Sota i solen.

 

  

Gnista väntar på att få bada igen.

 

  

Sota har tagit sig ett dopp till.

 

  

Kolla in hoppet som Gnista gör, riktigt häftigt.

 

  

På väg in med Flappy.

 

  

Vinja kastar sig i vattnet.

 

  

Alla vovvarna.

 

 

 

Här kommer några bilder när Vinja & Gnista busar lite.

 

 


  


  


  


Dom hitta även en vatten pöl som dom tyckte var kul.....

 


  


  


  

Hoppas ni nu har orkat hänga med hit ner till slutet för annars har ni missat en massa kul och fina bilder.

 

  

Resten av våran dag har varit rätt lugn, det har ju varit rätt varmt så man har inte kunnat gå nått heller Sweating 2. Tänkte jag skulle sitta en stund vid ån när jag var ute vid 6 taget men det gick inte allsSadly I Can't. Så fort man satte sig så hade man ett dussin äckliga myggor på en så det var bara gå hem igen.

 

Ha ni alla nu en fortsatt skön söndag.


 
Hello




Av Heratorpets Vinja - 13 augusti 2010 22:41

Hu vad varmt och kvaft det varit idagSweaty . Blev en tur till Jolle basen mitt på dagen för ett litet dopp  In The Pool . Det var jag, Angie och alla vovvar som var där.

 

När det är så varmt kan man ju tyvärr inte ägna sig åt så mycke annan motion. Promenader  Walking The Dog Female är ju alldeles för varmtHand fan . Alla hundarna uppskattade i alla fall badet och simmade efter sina saker.

 

Ett gäng bilder blev det så klart   .

 

 

  

Rex och Zäpo letar efter deras sak som råka hamna i vassen.

 

   '

Vinja på väg ut att hämta bad saken.

 

  

På väg upp för ett nytt kast.

 

  

Rex på väg ut till sin dummy.

 

  

Rex är också duktig att hämta sin leksak.

 

   

Tjoohoo vad kul det här är.

 

   

Lilla söta Zäpo gillade också vatten.

 

   

Zäpo med sin fina badleksak.

 

   

Duktig pojke som kommer med sin leksak.

 

   

Laddade hundar.

 

   

Zäpo i närbild.

 

   

Rex svalkar sig riktigt ordentligt.

 

   

Efter badet måste man torkas.

 

   

Full fart på Zäpo.

 

   

Även Zäpo blev torkad.

 

   

Mattes lilla pärla.

 

   

Fint är det här också.

 

   

Kolla in vilken liten goding han är lille Zäpo.

 

   

Gruppfoto på stranden.

 

 

På em åkte Per och jag in till Å-festen för att hitta nått att äta. Vi valde mellan Kebab huset och en grillbuffé dom hade på en restaurangBuffet. Vi valde grillbuffén men den var ingen höjdare   . Inte så att det var äckligt men om man går ut och äter förväntar man ju sig att dom ska göra det bättre än man själv gör. Inte kött som är bränt och hårt i kanterna, segt och dåligt kryddadat. Med facit i handen skulle vi valt Kebab huset, där är det i alla fall gott. 

 

Vet i alla fall att dit går jag inte igenNo .

 

 

På kvällen blev det en liten tränings promenadWalking Dog. Vi gick Gökstens rundan men stanna vid en stor plan som finns utefter ån, lite dåligt klippt men det fick duga.

 

Började med lite fritt följ för att värma upp lite. Var framåtsändandet som jag hade siktat in mig på idag.

 

Började då med den långa inkallningen för hon skulle få riktningen. Vi började med sakta delen och idag hade jag lagt ut bollen långt bort för att slippa hon skulle vingla.  Det gick bra tycker jag, får ju tyvärr ett litet högre tempo när bollen ligger men hon lugna sig efter en liten stund.

 

Sen blev det den snabba delen, den gick inte alls så bra som igår   sämre galopp ut idag. Fast egentligen vet jag inte vilket som är bäst att hon gör. För när hon har bra galopp så blir det lätt hon rinner iväg och kommer för långt bort. När hon har en "sämre" galopp ut så håller hon ju avståndet lite bättre. Det tål att funderas på hur vi ska göraThinking . För eftersom det inte verkar som om Vinja har läst samma regelbok som jag så får vi väl hitta en lösning som passar så bra det går.

 

 

  

Lilla pärlan poserar på bryggan.

 

  

Ute på våran promenad.

 

  

Uppställd för ett sakta gående.

 

  

Träna med metall apporten gjorde vi också.

 

  

Inkallning.

 

  

Full fart efter bollen.

 

  

Liten paus i träningen.

 

  

Världens sötaste lilla flicka.

 

  

Den här katten smög vid bryggan.

 

 

 

I morgon vid 9 ska jag träffa Jessica för att gå en promenad så det gäller väl försöka komma i säng skapligt om man ska orka upp så tidigtPhew kommer nog kännas konstigt när klockan ringerAlarm Clock .

 

 

Ha nu alla en fortsatt skön helg. Kommer rapport och kort senare om morgondagens promenad.

 

 

Natti, Natti Sleeping






Av Heratorpets Vinja - 12 augusti 2010 23:26

Som vanligt har bara dagen försvunnit i ett naffs. Kan bero på att man går upp vid halv 10 taget, rastar Vinja och ger henne mat sen blir det en stund vid datan och runt halv 12 - 12 så äter vi frukost  Sipping Tea. Är kanske dags att börja vända om på tiden så det inte blir så stor omställning tills man börjar att jobba.

 

Har testat lite med nya kameran idag och även varit inne i stan och fått lite hjälp hur den funkar  Light Bulb. Är lättare att fråga än att försöka läsa sig till det. Är fortfarande lite fundersam eftersom vissa saker är bättre och andra sämreSadly I Can't . Det som absolut är bättre är ju att den tar lite bättre rörliga bilder och att man kan ta flera bilder i en snabb följdSnappy. Det tråkiga är att den inte filmar lika bra som den andra, funkar inte att zooma medans man filmar för då blir det grynigt. Men, men jag lär väl mig att stå ut med det också kanske.

 

När vi ändå var i stan så fick Vinja följa med på stan ett tag. Å-festen har ju börjat så det är ju en massa jippon, marknads stånd och karuseller överallt. Vinja tog allt med ro, tyckte vi gick lite långsamt bara men annars helt okejThumbs Up. Värre var det med hennes matte som gick och spana efter glas hela tiden, ligger ju massa små lite här och var så nå skärsår i tassarna vill vi inte ha No.

 

 

  

Vinja "läser tidningen" när vi är ute en sväng.

 

  

Fina tjejen.

 

  

Mulet, varmt och kvaft har det varit idag.

 

  

Vinja på stan.

 

  

I trappan i parkerings huset.

 

  

I parkerings huset.

 

  

 

På kvällen blev det en tur till bruks för lite träning med Ingrid och Allt-I.  Både   Ingrid och jag körde igenom hela eliten. Ingrid ligger ju i hård träning inför Sm:et så att allt ska funka där. Och det tror jag helt klart det gör för dom är verkligen så duktiga Thumbs Up . 

 

Vinjas träning kändes bra, självklart finns det en massa att förbättra men det gör det väl alltid.

Fria följe - trängde hon inte så mycke som hon brukar vilket kändes kanonWay To Go .

Ink m stå o ligg - Går kanon, men måste träna med mera kommendering då lilla damen flög upp första gången då Ingrid ropa "Kalla in". Så det var bara gå tillbaka och göra om och då var hon så duktig såClappy .

Framåtsändande - är väl det som måste läggas mest krut på känns det som. Hon var jätte duktig med att galoppera ordentligt ut idag men gick sen lite för fort på sakta delenSadly I Can't. Så nu får vi jobba på den biten ett tag.

Kryp - Ja det är väl okej men ska jobbas lite på det också. Måste hålla en bättre position och inte komma en bit ifrån ibland. Bara jobba vidare på.

Skall - Idag helt klart nöjd Wakka Wakka . Sitter väl inte riktigt stilla men skällde himla bra så gör hon så är jag nöjd. Hellre en hund som skäller bra och sitter lite snett än att sitta rakt med ett dåligt skall.

Apportering - Bägge kanon bra idagWoohoo!blev faktiskt själv förvånad.

Hopp - Inga problem.

Stegen - Också bra.

 


En massa bilder blev det men bra på Ingrid när hon träna, får väl försöka jobba på det där att träna och fota samtidigt Wink.

 

 



  

Allt-I tränar stadga i ligg i långa inkallningen.

 

  

Framåtsändande.

 

  

Allt-I duktig efter sakta gåendet.

 

  

Inkallning.

 

  

Kryp träning.

 

  

Skall.

 

  

På väg till stegen.

 

  

Allt-I kan ta stegen alldeles själv.

 

  

Vinja plocka sin egen belöning ur ryggsäcken när träningen var slut.

 

Ingrid träna även med Bolt och lite bilder finns på det också.

 


  

Fritt följ.

 

  

Framförgående åt ena hållet.....

 

  

Och åt andra hållet.

 

  

Läggande under gång.

 

  

Duktig Bolt.

 

  

Hoppet.

 

  

Ingrid lägger ut saker i uppletande rutan.

 

  

Redo för att ut och leta.

 

  

Och här kommer hon med ett föremål.

 

 

När vi kom hem vid 21-tiden så gick Angie och jag en liten sväng ut mot udden och vid Torsharg. Blev tyvärr inga kort eftersom det var för mörkt, trodde jag. Blev två test kort i mörkret som kommer här.

 


  

Angie med Vinja, Zäpo & Rex.

 

  

Slussen i mörkret. Ser ni katten till vänster i bild. Det är Angies katt och han följde med oss på hela promenaden. Han var kanske inte så snabb men hängde med hela svängen.

 

 

Det var våran dag i text och bild. Hörs i morgon så får vi se vad som hänt då.

 

Natti, Natti Sleeping

 



Av Heratorpets Vinja - 11 augusti 2010 23:46

God kväll eller god natt kanske låter mera lämpligt eftersom klockan snart är mitt i natten.

  

Har varit ute och testat den nya kameran idag  Snappy. Kan både säga att jag är nöjd och inte nöjdI Can't . Vissa saker blir bättre på den nya men vissa inte alls. Kan bero på att jag inte ställt in allt rätt, så det får nog bli en tur in dit jag köpte den för att få en liten lektion hur den fungerar.

 

Det som inte var så lysande är att bilderna blir så stora att inte bloggen tar emot dom   . Så för att kunna lägga in dom måste jag in och ändra och krångla vilket tar en massa extra tid som inte är kul Thumbs Down .

 

Så helt klart får det bli en funderare om jag ska ha den kvar eller inte. Får bara hoppas man kan få lämna tillbaka den när den är öppnad och använd. Fast hur ska man kunna testa den om man inte öppnar denQuestion Mark . Dom hade heller inte nått demo ex som kan kunde kolla på heller. Får väl kolla med dom dom i morgon. Men visst borde man väl ha ånger rätt även på såna saker.

 

 

Nog tjafsat om kameran. Vi har varit ute och spårat i kväll. Det var jag & Vinja, Angie med Rex & Zäpo, Jessica med Sota & Gnista, Vicky med Happy & Axa och sen Janne & Berra.

 

Janne var som vanligt snäll och la mitt spår  Bow Down Before You . Idag fanns det inga snitslar för Janne skulle kolla hur det gick när jag inte visste nått alls. Det gick bra, ett klockrent upptag  Too Happy 1 och sen iväg. Spetsvinkeln gick jätte bra idag, hon missa en pinne men den hitta hennes matte   så det gick ju bra ändå.

 

Är så jätte nöjd med min lilla pärla, inte bryr hon sig fast hennes matte snubblar och far bakom i linan och får be henne vänta ibland för jag ska trassla ur mig ur buskarna. Hon väntar så snällt och när jag är klar så tuffar hon på igen  Sunshine .

 

 

Lite bilder från dagens träff blev det iaf efter lite krångel att få in dom i bloggen. Tyvärr så fastna inte alla på bild eftersom någon inte kunde vänta så jag kunde hinna vara med att fota. Inga namn Jessica men du vet vem jag menar  Wink .

 

 

  

Jessica, Vicky & Angie disskuterar hur dagens spår ska läggas upp, eller om nått annat.

 

  

Vicky håller på att trassla ur sin spårlina.

 

  

Zäpo, Vinja & Rex ligger och laddar för sina spår.

 

  

Det här är Axa som Vicky passar åt sin uppfödare. Den lilla damen heter i stamtavlan Svassas Go For Fame.

 

  

Axa och Zäpo busar lite. Lite festligt för dom är födda på samma dag den 11/3.

 

  

Janne & Vicky på väg ut att lägga sina spår.

 

  

Happy väntar på sitt spår i bilen.

 

  

Happy redo att börja spåra.

 

  

Vicky & Happy i spåret.

 

  

Så här glad blev Vicky när Happy hitta slutet.

 

  

Jessica och Angie kollar hur dom ska lägga spåren.

 

  

Janne och Berra gör sig klara.

 

  

På väg....

 

  

Berra har spåret.

 

  

Vinja redo för sitt spår.

 

  

Duktig flicka som kom ända till slutet.

 

  

Rex med sin boll på sitt spår slut.

 

  

Mattes lilla pärla.

 

  

Vinja, Axa och Janne.

 

  

Janne leker med Zäpo innan han ska spåra.

 

 

 

Avslutar med 3 porträtt på Vinja som jag tagit idag med nya kameran. Är jätte nöjd med dom här korten på lilla fröken. Men det är som sagt inte kul att behöva ta en massa tid och göra om dom för dom ska få plats i bloggen.

 


 





  



Ja ni det var allt för idag, får se hur det blir med kameran om man får någon ordning på den eller inte. Det återstår att se i morgon.

 

Natti, Natti  Dreaming






Av Heratorpets Vinja - 10 augusti 2010 21:35

Har tyvärr inte hänt så mycke här idag   . Vaknade i natt och kunde inte somna om på flera timmar så jag har varit rätt seg hela dagenThumbs Down . Så det har inte blivit någon promenad för Vinja idag.

 

Har i alla fall varit inne och köpt en ny kamera Snappy. Blev ingen värsting kamera precis men en som hade bättre zoom och ska kunna ta flera bilder efter varandra och bättre rörliga bilder. Håller på att ladda batteriet så jag har inte hunnit pröva den ännu. Sen ska man ju lära sig allt också vilket inte är så lätt  Hmm 2 . Kommer säkert ta ett tag.

 

 

Så här ser ny förvärvet ut.

 

  

En Casio EX-H15. Har 14 megapixlar och 10*optisk zoom. Den förra hade bara 5-optisk zoom så det ska bli spännande se skillnaden.

 

Lite bilder på Vinja på våra korta rastningar blev det.

 

  

Vinja i gräs djungeln.

 

  

Poserar på stubben.

 

  

Min vackra flicka.

 

  

Blå himmel hade vi på em.

 

  

Ledsen att det inte blev så mycke idag, men ibland så är man lite seg. Med lite tur har jag lyckats fundera ut hur kameran funkar i morgon så man kan kolla om det blev bra bilder Thumbs Up.

 

Får väl försöka komma i säng skapligt och hoppas man får sova ordentligt. Inte kul att bara ligga och vända och vrida sig på nattenNo.

 

 

Hörs i morgon. Natti, Natti Counting Sheep 

 







Av Heratorpets Vinja - 9 augusti 2010 22:41

Har inte haft nått lysande väder här idagNo. Det har varit mulet hela dagen och små regnat från och tillRain Cloud

 

Var meningen att vi skulle åka ett gäng och spåra idag på kvällen men det fick snabbt planera om. På em så räckte det inte med bara lite regn utan det börja verkligen ös regna och blixtra och dundra som bara den  Thunderså att ge sig ut i skogen i det vädret var inte så smart.

 

 

 

 

Men det har varit rätt skönt sitta hemma i soffan och kolla på lite film också  TV 1.

 

 

Så idag blir det verkligen katastrofalt med lite bilder, det är nästan så jag skämmsEmbarrassed . Men tyvärr så rår jag inte för vädret.

 

 

Här kommer i alla fall dom jag lyckats ta idag.

 

 

   

Posera kan hon min lilla flicka.

 

   

Mörkt och urrigt hela dagen Sadly I Can't

  

Förstår inte varför hon tycker det är så kul att gå ut på bryggorna.

 

 

  

Får hoppas det blir bra väder i morgon så man kanske kan hitta på nått. Inte för att det skadar med lite vilo dagar men vädret får gärna vara lite bättre.

 

Har varit och kollat på en ny kamera idag Snappy. Får se om det blir en ny i morgon eller inte. Inte för att den jag har tar dåliga bilder men jag skulle vilja ha en lite snabbare kamera och en som blir lite bättre bilder när man tar på hundarna som rör sig. Så jag ska fundera lite hur jag ska göra Thinking. Fast det lutar nog åt att det blir en nyWink .

 

 

Med hopp om en torr morgon dag så hörs vi i morgon Blow Kiss






Av Heratorpets Vinja - 8 augusti 2010 22:56

Även denna morgon var lite seg startad, men vad gör det när man är ledig och har semester.

 

Har varit väldigt mulet hela dagen och regnet har hängt i luften  Partly Cloudymen vi har haft tur att det blev inget regn.

 

Vid 2-taget gav sig Vinja och jag ut på en cykel turBike Riding, tänkte det är bäst passa på när det är lite sämre väder ute. Blev även ett litet dopp i ån innan vi gav oss iväg för hon skulle få svalka sig lite. Dagens cykel tur blev nästan 8,5 km.

 

 

 

   

Vinja startklar. Man ska inte ta kort uppifrån, kolla så hemsk hon ser ut. Ser ju ledsen ut.

 

    

Så skönt med ett litet dopp innan man ger sig iväg.

 

    

Min lilla plutta.

 

    

Hmm, det luktar nått spännande här.....

 

 

Blev även en liten film snutt när hon plaska runt i vattnet. 

 

 

 

  

Liten paus blev det efter halva sträckan.

 

 

 

På kvällen blev det åter ett besök till våtmarken. Det var jag, Angie och Jessica som gick en promenad med alla vovvarna Walking Dog. Blev en sväng ända ut till våtmarken och runt. Hela svängen blev ca 7,5 km så idag har Vinja fått bra med motion Sunshine.

Blev tyvärr inte så jätte mycke kort då det var så mulet och halv mörkt ute. Min kamera är ju tyvärr inte så bra när det börjar bli skumt uteSadly I Can't.

 

 


  

Gnista, Sota och Jessica till vänster och Angie och Rex till höger.

 

  

Lille Zäpo terrar Gnista & Sota.

 

  

Sota, Gnista, Vinja, Zäpo i vagnen, Angie och Rex.

 

  

Zäpo hade lite miljö träning och fick gå lite på gallret.

 

  

Hela gänget kollar in vad Zäpo gör.


  

Vinja, Gnista & Sota poserar på gallret.

 

 


Ja så har våran dag sett ut. Får se vad som händer i morgon. Tanken är att vi ska ut och spåra på kvällen så jag hoppas det blir bra väder.

 

 

Hörs i morgonHello

 


Av Heratorpets Vinja - 7 augusti 2010 23:45

Vad förmiddagarna bara försvinner iväg nu för tiden. Kanske inte så konstigt när man går upp vid halv 10 och sen äter frukost vid halv 12Sipping Tea. Måste nog försöka gå och lägga mig lite tidigare än 2 - 3 taget på nätternaPillowär nog därför man känner sig rätt seg på fmWake Up .

 

Fast lite har vi gjort idag även om jag var svår startad  Dirt Bike. På em åkte Vinja och jag till Eskilstuna bk för att träna lite. Tror vi körde igenom alla elit momenten vad jag kan komma ihåg Hmm 2

 

Tycker vi hade en lyckad träning idagWakka Wakka, självklart var det inte 10 mässigt men man kan ju vara nöjd ändå. Finns ju självklart alltid en massa att träna på och förbättra.

 

T ex hennes trängningar i fria följe, ett bättre framåtsändande, mera fart och bättre avslut på apporteringen, krypet kunde nog förbättras också och ja det finns nog tyvärr en massa saker att peta i. Men, men det kommer väl så småningom hoppas jag.

Vinja tycker i alla fall att det är kanon kul att tränaWoohoo! och det tycker jag ändå är det viktigaste. Hellre en glad hund som inte gör det helt perfekt än en hund som gör det perfekt men utan glädje.

 

 

  

Vinja redo att åka ut och träna.

 

  

Eskilstuna Brukshundsklubb.

 

  

Redo för ett hopp.

 

  

Tjohoo här kommer hon.

 

  

Vi träna med tunga apporten.

 

  

Och med metall apporten.

 

  

Vinja på stegen.

 

  

Man blir törstig av all träning.

 

 

På kvällen så gick Angie och jag runt vid Gunnarsskäl med hundarna. Det är en härlig runda som är ca 7,5 km. Vi så både rådjur och en älg när vi gick men tyvärr var dom alldeles för långt bort och det var lite för mörkt för att ta kort.

 

Blev tyvärr inte så mycke kort från dagens promenad, blev några när Zäpo & Vinja lekte innan vi åkte och några få på promenaden.

 

 

  

Vinja & Zäpo i busar tagen.

 

  

Zäpo rör sig så fort att inte kameran hinner med.

 

  

Kaxig liten son hon har Vinja.

 

  

Rex fick provåka Zäpos vagn.

 

  

Liten Zäpo.

 

  

Så vackra dom är mor & son.

 

  

Himlen hade verkligen läcker färg.

 

  

Riktigt vackert är det när himlen får sån läcker färg.

 

 

Nu var det slut för idag, just nu regnar det ute så vi får väl se vad som händer i morgon. Beror ju lite på vädret, inte speciellt kul vara ute om det regnar en massaRain Cloud.

 

Eftersom lördagen tog slut för en timme sen så får ni ha en fortsatt bra söndag.

 

 

Kisses

 

 

 







Presentation

NYA Hemsidan

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24
25
26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards