Heratorpets Vinja

Alla inlägg under februari 2012

Av Heratorpets Vinja - 5 februari 2012 20:15

Har inte varit nå kul väder alls här idag   . Var visserligen "bara" -8 grader idag men det blåste attans kallt så det var inte skönt ute alls   . Grått och trist har det också varit. Bara hoppas att det kan sluta att blåsa för då är ju -8 grader rätt lagom.


Men i natt när jag skulle ut sista rastningen med Vinja var det verkligen inte skönt ute, satan vad kallt det var. Finns bildbevis hur kallt det var.


.

  


.

Vid 1-taget så åkte jag hem till Vicky och hennes grabbar en stund. Vinja och Texas hade jätte kul och busade en massa.

Självklart så hade jag kameran med mig och fotade lite när dom busade. Men det gällde vara snabb för man blev kall om händerna attans fort   .


.

        

Full rulle på Vinja & Texas.


  

Vinja, Happy och Texas.


  

Texas spanar in Vinja.


  

Mera bus blev det.


  

Happy med sin boll.


  

Fina Texas.


  

Kolla in Vinjas stil med bollen....


  

Texas.


.

Var ju som sagt himla kallt ute idag, inget skönt promenad väder alls   . Men som tur va så hade vi en simtid inbokad idag kl 16,00   så det var verkligen väldans bra planerat   . Fast det visste jag ju inte förstås när jag bokade tiden   .


Dagens simträning blev ca 30 min, började med 6 min uppvärmning, sen blev det 3*3 min intervaller med vila 3 min mellan varje. Tyvärr så gick det inte få på nån Jet Stream idag   , så typiskt. Men dom håller ju på att bygga om bassängen eller rättare sagt så bygger dom en ny som ska ligga där dom har en liten gräsmatta idag. Ska bli spännade att se om den blir nå annorlunda än den som är nu.


Lite bilder från simningen kommer det självklart. Idag så testade jag objektivet som heter 18-55, förra gången hade jag ju det fasta 35 men tyckte det var svårt för jag blev lite för nära då. Men kvalitets mässigt så vet jag inte vilka som är bäst, har inte kollat ordentligt än.


.

        

Vinja trivs bra i bassängen.


  

Kolla vilken min hon får när hon ruskar på sig.


  

Men vad då sluta nu, jag vill simma mera....Är inte alls nå trött   .


.

I morgon så är det jobbar dags igen och klockan ringer halv 5   . Är också första dagen på vårat 3-skift som gör att vi från nu bara är ledig på helgerna, kommer verkligen kännas som alldeles för kort som är van vid 4 dagars ledigt. Visst då jobbar vi ju 7 dagar i sträck, så man får väl se efter några veckor hur det känns.


Ska börja fixa inför morgon dagen strax, tänkte försöka komma i säng något skapligare än jag brukar   . Hoppas att jag klarar det också, finns stor risk jag inte gör det om jag känner mig rätt   .


Hoppas att eran helg varit bra   , hoppas verkligen att vädret är lite mindre blåsigt i morgon så man slipper frysa när man ska ut och gå.


Hörs i morgon. Bye, Bye   

Av Heratorpets Vinja - 4 februari 2012 23:11

Jösses vilken chock man fick i morse när man kollade termometern, den stod på -17 grader   . Var inte kul att gå ut och rasta Vinja när det var så kallt   , men som tur var vi snabbt inne igen.


Det har i alla fall varit en härligt strålande sol här idag   vilket var tur när det var så kallt ute.


Vid 12-taget så tog jag Vinja och kameran och gick ut en sväng. Var inte lätt att fota vill ja lova, blev ju iskall om händerna på bara några minuter   . Var bara att knäppa fort och sen värma händerna i vantarna ett tag och sen på och fota igen   .


Visste inte riktigt var vi skulle gå idag, det blåste en aning och där det var mera öppet bet det rätt ordentligt i kinderna. Vi började i alla fall att gå mot Torsharg, tanken var att gå ut mot Viggeby och sen vända.


Visst bet det en hel del i kinderna men det var rätt okej, tills vi började gå rakan ut mot Viggeby. Kom väl kanske en 100 meter ut när jag var tvungen att ge upp och vända, blåste en del där ute så det var inte skönt alls där. Sen frös Vinja om tassen också så det var lika bra att vända.


När jag åter igen var på Torsharg tänkte jag fota lite igen och upptäcker då att lins skyddet ramlat av   . Brukar nämligen ha kameran under jackan, både för att hålla den lite varm och för att det är irriterande att ha den slå mot kroppen när jag går.

Så det var ju bara vackert att vända tillbaka och leta efter den   . Och självklart så låg den precis där vi vänt, hade ju fotat lite där på tillbaka vägen. Så sammanlagt med allt traskande fram och tillbaka blev dagens promenad 7 km.


En otroligt massa bilder har det ju blivit idag också så det har varit en massa rensades av alla korten. Blev även idag en väldans massa bilder så jag hoppas att ni orkar med dom   .


.

  

Vinja börjar dagens promenad med lite snörullning.


  

Var även ute och kollade till en av hennes bryggor.


  

Måste ju ha en huvudbild också.


  

Nu är det så kallt att det ligger is på hela ån, är väl inte så stark men den är ändå lite frusen.


    

Vinja på språng.


  

Kolla vilken läcker blå himmel vi haft. Buskarna är alldeles täckta av konstsnö.


  

Hmm, här ligger det en bra pinne som jag kan ta.


  

Den här pinnen släpade hon med sig på hela promenaden.


  

Kom och ta min pinne om ni vågar.....


  

Vad kommer där bort måntro då....


  

Den härliga solen.


  

Min fina tös.


.

På em så blev det en tur hem till Ingrid för att fota och säga hej då till lilla Noomi. Hennes husse kommer i morgon och hämtar henne.


Jösses vilken fart det var på henne, hennes husse får verkligen fullt upp med den lilla tjejen. Hon var som en liten piraya när man satte sig på golvet och bet på allt hon kom åt,  hu vad vassa tänderna är i den åldern.


Men hon är verkligen en liten sötnos den lilla tjejen   . Som ni förstår så blev det en massa bilder tagna på den lilla söta flickan. Är ju bäst att passa på för man vet ju inte när man får träffa henne igen.


.

  

Hade fått nått mumsigt att gnaga på.


  

Visst är hon bedårande söt lilla Noomi.


  

Hmm, vad är det här för liten mojäng måntro....


  

Fanns en massa kul saker att leka med.


  

Man blir trött av allt busande.


  

Visst är hon så söt.


  

Det är jobbigt att vara fotomodell.


      

Mera huvudbilder på vackra Noomi.


  

Det är tryggt hos sin kennel mamma.


  

Matdags.


  

Ingrid med Noomi och Allti städar matskålarna.


  

Noomi har lite dragkamp med morsan.


  

Fina Allti.


.

Sen var det dags för hemfärd och åka o handla lite mat. Blev en tur till Willys och lite inhandlande av lite Taco, var riktigt mumsigt   . Kollade även på melodifestivalen, vet inte riktigt vad man ska säga om det.....Inte var det nån super låt med i alla fall   .


Klockan börjar bli mycke så jag ska väl börja försöka att ta mig till sängen och sova lite   . Men först ska jag besöka er och se vad ni gjort idag.


Ja just ja, nu har vi -19 grader här och jag ser inte fram mot att ut med Vinja om en liten stund. Hu vad man kommer att frysa   .


Ha det så bra och sov så gott.

Av Heratorpets Vinja - 3 februari 2012 22:30

Idag så har Vinja fått följa med Zäpo och hans matte på promenad eftersom jag har jobbat. Dom gick en sväng ut till Viggeby och tillbaka och tillbaka som blev ca 7 km.


Så tyvärr så blir det inga bus och promenadbilder idag   . Tanken var ju att vi skulle gått en sväng när jag fixat mina ärenden i stan. Men klockan blev så mycke och det var super kallt och ja frös en massa   . Men eftersom lilla fröken redan fått promenera så gjorde det ju inget att jag tog mig en vilodag   .


Men lite kort ska jag i alla fall bjuda på. Vinja fick posera lite innan vi åkte till stan och sen när vi gick hem från bilen blev det några kort   . Men satan i gatan vad jag frös fort om händerna, gällde verkligen att fota snabbt. Det snöade även lite här på kvällen så det blev snabbfoto även för den delen.


Blev väl tyvärr inga mästerverk i dagen blogg   , men ni slipper ju i alla fall bara läsa en massa text   .


.

  

Men hallå där Vinja.....Kan du kanske koncentrera dig åt det här hållet ett tag.


  

Mattes flicka.


  

Men kan du skynda dig att fota för det blir kallt att sitta här.


  

Här är klockan ungefär vid 6-tiden på kvällen. Tycker det blev rätt bra bilder fast det var mörkt.


  

Kollar in dom senaste nyheterna   .


  

Gott med mat.


.

Hoppas verkligen att det inte blir så kallt ute i morgon, just nu har vi nästan -14 grader här och det är verkligen super kallt   .


Ska kolla lite vad ni gjort för kul med era vovvar idag och sen försöka komma i säng inte allt för sent.....Om jag nu klarar det   . Från och med nästa vecka så börjar vi ju att jobba 3-skift, verkligen en hemsk skiftgång med bara ledigt på helgerna   . Kommer verkligen inte kännas som om man har nån ledighet alls när man går från att vara ledig 4 dagar till bara 2 dagar   .


Ha en fortsatt bra fredag den lilla tiden som är kvar   .

Av Heratorpets Vinja - 2 februari 2012 22:13

Blir att snabba sig lite med detta blogginlägg då klockan snart är 22,30 och jag ska upp halv 5 i morgon och jobba   . Är tyvärr aldrig lätt att komma i säng till första fm   . Kommer väl i och för sig aldrig i säng i tid så det är väl kanske inte så konstigt   .


Idag så har vi i alla fall haft en härlig sol som lyst   , men tyvärr så har det blåst attans kallt ute så man frös tyvärr en del när man var ute   .


Har blivit en massa fotandes idag också   , det jag märker jag måste öva mig på är att få det jag fotar mitt i bild. Inte så lätt när jag har så svårt att titta med bara ett öga utan att hålla för det ena med fingret. Men men, jag lär mig väl det också till slut   .


Men jag måste ju erkänna att det är verkligen inte lätt nu för tiden att sortera bort kort när det är så många blir bra. Skulle lätt kunna ha minst 50 kort i varje blogginlägg, men att det blir en aning för mycke fattar till o med jag   .


Dagens promenad blev ut mot Kolsta och sen genom skogen och hem. Zäpo var med oss idag då matten jobbade. Dagen sväng blev nästan 8 km.


.

   

Vinja hittade sig en smaskig pinne.


  

Zäpo och Vinja i full fart.


  

Mattes sötnos.


  

Om man bortser från att jag kapade benen på min hund så tycker jag bilden blev rätt bra.


  

Zäpo roar sig med en pinne och Vinja snörullar lite.


  

Stolt Zäpo med pinnen som han snott från morsan.


  

Utsikt över ån.


  

Denna bild gillar jag skarpt.


  

Vinja.


  

Zäpo.


  

Liten paus för att gnaga lite på pinnar.


    

Dom här två bilderna blev jag också väldans nöjd med.


.

Här kommer några bilder när dom kämpar om en pinne som jag lagt en bit i från dom. Tror ni ser den i nerkant på alla bilder. Tyckte dom blev häftiga när man tog en hel bildserie. Blev flera än dom här tre men tänkte ni skulle slippa se alla.


.

      

Tyckte dom blev rätt häftige, eller vad tycker ni.....


  

Kul med pinnar.


  

Vinja i skogen med sin pinne.


  

Lite dragkamp blev det självklart för det tycker dom är kul.


  

Lika envisa är dom bägge två.


.

Det var allt vad som hänt här idag. Hoppas att solen lyst på er också idag   .


Sköt om er och Natti, Natti på er alla   .

 



Av Heratorpets Vinja - 1 februari 2012 23:41

Hmm, inte bra det här att ta så mycke kort. Tar ju en attans evighet att fixa efteråt   . Glömde kolla hur mycke kort det blivit idag men minst 200 blev det nog. Men dom mesta var bara test och är nu raderade.


Blir ju en massa kort ett bra tag nu innan man hunnit lära sig lite i alla fall. Innan jag kan den helt lär nog dröja länge   .


Idag så har jag först på fm varit och besiktat bilen, fick några saker som måste fixas. Bara hoppas att det inte blir så dyrt   . Efter det var avklarat så träffade vi Zäpo med matten för en liten kort promenad ut mot udden och runt vid Torsharg, den blev ca 3 km.


Blev självklart en massa bilder på den korta svängen. Idag så testade jag det objektivet som heter 55-200. Var ju helt klart mycke bättre zoom än det som jag använde igår   , men det som var mindre bra var att jag var tvungen vara rätt långt i från även när jag inte zoomade alls   . Så man skulle helt klart haft ett objektiv som var mindre än 55 men ändå bra zoom.


.

  

Vinja spanar i buskarna.


  

Här kommer Zäpo springandes.


  

Vinja med en pinne som var god.


  

Zäpo hittade sig också en bra pinne.


  

En busig Zäpo.


  

Dom höll på att göra konst snö på Torsharg.


  

Fanns väldans massa bra pinnar tyckte Zäpo.


  

Mattes flicka.


  

Världens vackraste Vinja.


  

Fina sonen Zäpo.


  

Tjoohoo morsan, nu kommer jag.


  

Kolla in Vinjas stil när hon smyger på Zäpo.


  

Utsikt över Torsharg.


.

På kvällen så blev det lite simträning med Jessica, Gnista och Glimma   , alla tre flickorna tyckte det var så kul   .


Vinja simmade idag drygt 30 min och gjorde 2*12 intervaller i Jet Streamen.


När vi simmade idag så testade jag det objektivet som heter 35 mm. Är nöjd med dom bilderna men det ända var att det var lite svårt hinna fota för att dom kom för nära. Nästa gång vi simtränar ska jag nog testa det som heter 18-55 och se om jag slipper hålla mig så långt bort   .


.

  

Glimma redo för lite simträning.


  

Skönt i badet tycker Vinja.


  

Glimma.


  

Glimma och Vinja.


  

Glimma.


  

Full fart efter badsaken.


  

Gnista.


  

Gnista och Vinja.


  

Glimma.


  

Ebba duschar Glimma.


.

Ja så har min och Vinjas dag sett ut idag. Blev attans sent innan bloggen blev klar idag för klockan är snart 01,00.


Ska försöka kolla några av era bloggar idag men orkar tyvärr inte er alla för jag är verkligen super trött nu   .


Hoppas att ni haft en härligt solig dag dag hos er också   .

Presentation

NYA Hemsidan

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards