Heratorpets Vinja

Alla inlägg under augusti 2011

Av Heratorpets Vinja - 15 augusti 2011 23:01

Jaha, då har man avverkat första arbetsdagen efter semesternPhew. Kan väl inte påstå det var speciellt jobbigt, bara mest tråkigt Pouty. Helt klart mycke bättre vara ledig och kunna gå långa promenader och även hinna träna också Way To Go.


Jag och Angie gick en sväng på fm idag ut mot Kolsta och tillbaka som blev drygt 7,5 km. 


Det var mulet ute  Black Cloud så vi trodde helt klart det skulle vara lite kallt ute och kanske även komma lite regn. Hade iaf stått det på väderprognoserna. Nått regn kom inte tack o lov, men hu så varmt och kvaft det var ute  Sweating 2 . Hade vi vetat det skulle bli så klibbigt ute hade vi helt klart åkt och badat med dom i ställetIn The Pool.


Mera än att promenera hans ju inte med eftersom jag skulle åka och jobba.


Lite bilder från dagens promenad kommer här.


.

  

Så här mulet var det när vi gick ut, ser verkligen ut som att det tänker börja regna.


  

Vinja ute och kollar sina bryggor.


    

Så skönt att rulla i gräset.


  

Mor och son vid ån.


  

Vinja tycker hon också ska ha pinnen som Zäpo hittade.


  

Men hallå där grabben....Ha inte så bråttom för morsan hänger inte med.....


  

Men hallå där morsan, det var faktiskt MIN pinne det där....


  

Okej då, vi kan väl ha pinnen tillsammans då   .


  

Så fina tillsammans.


    

Vattenpaus.


.

Ja så har våran dag sett ut. Klockan börjar bli lite mycke men jag ska försöka hinna in till några av er en snabbis.


Sköt om er och Natti, Natti   .







Av Heratorpets Vinja - 14 augusti 2011 23:15

Idag på fm så träffade jag Janne i Kjula skogen för lite spårträning. Janne la 2 upptag och ett längre spår med även upptag på det.


På 1:a upptaget låg spåret inte så långt in, men på 2:a och det längre spåret så var det en bit in innan spåret låg. Vi försöker lära lilla damen att gå rakt in tills man hittar spåret och sen förhoppningsvis ta det åt rätt håll också   .


Det första upptaget hade hon lite svårt med och for omkring ett tag innan hon äntligen hittade det. Andra upptaget gick hon ut nästan rakt och sen tog spåret åt rätt håll   .


Det upptaget som även hade ett längre spår gick hon först ut snett så jag fick ta tillbaka henne   . Gjorde sen ett nytt påsläpp och då gick hon ut rakt och tog även det spåret åt rätt håll   .


Spåret sen var en del klurigheter i, det var nergrävda pinnar, spetsvinklar, vinklar precis innan en större stig, pinne mitt i vinkeln och även lite andra klurigheterThinking. Vet inte hur långt spåret blev men det låg 7+slut ute i alla fall.


Hon missade tyvärr 2 pinnar, bland annat den som låg i spetsvinkeln då hon kom lite fel och missade den. Sen slog hon lite på vissa ställen men är rätt säker på att det gått ett gäng bärplockare där för vi såg flera stycken runt omkring.


Men Janne tyckte i alla fall hon var duktig och skötte sig bra   . Förutom spåret i torsdags i Finspång så har hon inte spårat på väldans länge.


Efter spåret så vallade vi av 2 korridorer och körde lite uppletande. La 2 föremål i varje och hon var så duktig och hittade allihopa   . Så det var en kul och lyckad träning idag.


Även Jannes Berra fick sig ett spår, han skötte sig också bra och hittade alla pinnarna i skogen   .


.

  

Janne och Berra gör sig redo för spåret.


  

Berra på väg i spåret.


  

En massa vildsvinsbök var det på många ställen. Tur man inte såg nån gris iaf.


  

Berra hittat en apport.


  

Här har dom kommit till slutet.


  

Vinja med en av alla små apporterna hon hittade.


  

Vinja med slutapporten   .


  

Så duktig att hitta sakerna i uppletande rutan   .


.

Efter att både spårat och kört uppletande åkte vi hem och vilade lite Vinja och jag   . Var så skönt.


På kvällen så gick jag och Angie en promenad Walking The Dog Female. Blev en tur ut mot Kolsta och tillbaka som blev lite drygt 7,5 km. Var så skönt att gå en sväng på kvällen bara synd det blir mörkt så fort ute   . Så tyvärr så blev det inte mera kort på promenaden än ett kort som jag tog nästan direkt.


.

  


.

I morgon så börjar jag att jobba igen, är verkligen inte kulThumbs Down . Får väl vara glad att jag börjar med em och slipper shocka kroppen att gå upp halv 5 på morgonenShocked.


Nu börjar det bli dags göra sig ordning för sängen så man kanske kan komma lite skapligt i säng.


Sköt om er och Natti, NattiPillow







Av Heratorpets Vinja - 13 augusti 2011 23:45

Idag så har jag och Ingrid varit i Nora och tittat på Linda och Clicker som tävlade appell spår.


Kan börja med att säga att det var verkligen inte lätt att hitta dit Thinking, riktigt usel vägbeskrivning dom hade  Thumbs Down. Vilket gjorde att vi körde fel, men hade sån tur att precis hinna fram när dom skulle åka iväg på spåren.



.

  

Lite väntan innan spåret ska läggas.


  

Linda har just lagt ut sitt spår.


  

Vinja ute och kollar läget i Nora skogen.


.

Sen var det dags för Linda och Clicker att ta sitt spår. Clicker var duktig i spåret men missade tyvärr en pinne.

  

Hade tur att få vägvisning tillbaka till klubbstugan för vi hade åkte en hel del kringelkrokar ut till spåren. Blev sen lite väntan, Linda hade start nr 3 och det var 10 tävlande. Vid 12 taget så var det dags för platsliggningen, riktigt nervpirrande var det för en av hundarna gick upp. Som tur tassade den bara tillbaka till sin husse. Värre var det i andra gruppen då det blev slagsmål mellan 2 hundar.


Efter platsen var det dags för budföringen, Clicker brukar visst vara duktig på det men idag så gick det tyvärr inte No. Det var nog bara en eller två av alla som gick budföringen. Tycker dom gjorde lite konstigt då tävlingsledaren kom ner och sen gick på sidan upp mot domarna. Dom flesta hundarna hade ju då fokus på henne istället. Sen var inte mottagaren så speciellt bra heller Sadly I Can't.


Blev inga kort från själva lydnaden för att jag filmade. Sen var dom även rätt långt bort så det hade nog inte blivit så bra bilder heller. Men lite andra bilder som jag tog kommer här.


.

  

Kompisarna Irma & Clicker.


  

Clicker och Linda.


  

Uppvärmning.


  

Hejarklacken Irma, Mia och Ingrid.


  

Platsliggning.


  

Fina Clicker.


  

Nora Bk.


.

Linda och Clicker gjorde en fin, fin lydnad   . Men tyvärr så missade dom läggande under gång och hoppet så poängen räckte tyvärr inte till uppflyttningSad, men godkända blev domWell Done . Kommer garanterat räcka hela vägen nästa gång dom tävlar.


.

Ingrid passade på att träna lite inför SM:et, bra att träna på en ny plan. Hon är verkligen taggad lilla Allt-I och jag är helt säker dom kom göra en kanon tävling.


Vi passade även på att valla av en uppletande ruta till bägge tjejerna. Vi körde synretningar på bägge och dom var jätte duktiga bägge två   . Vinja hade lite svårt att hitta sitt sista föremål men gav inte upp utan hittade det till slut   .


.

  

Allt-I sitter och kollar när matte lägger ut föremålen.


  

Allt-I med ett av alla förmålen som hon hittade.


.

Sen bar det av hemåt, när jag kom hem så la jag mig och vila en stund   . Var både trött och hade fått en redig bankande huvudvärk   , så det var skönt att vila en stund.


På kvällen så blev det en liten kortis ut mot udden och runt Torsharg med Angie och Zäpo. Blev bara ca 3 km men efter gårdagens långa sväng och att man kände sig lite seg så räckte det för idag.


.

  

Här var det riktigt spännande nyheter.


  

Två sötnosar.


  

En bus bild lyckades jag få.


.

I morgon så ska jag och Vinja träffa Janne för lite spårträning i Kjula skogen. Ska bli kul för förutom i torsdags i Finspång så var det länge sen vi spårade. Får se om jag lyckas att få några bilder.


Nu är det dags att gå och sova så man är lite piggare i morgon än man varit idag.


Sköt om er och Natti, Natti.










Av Heratorpets Vinja - 12 augusti 2011 22:21

Fm inleddes med en promenad med Jessica & GnistaWalking The Dog Female. Blev en sväng i skogen för att det började bli lite varmt fast klockan bara var 9.


Vi följde det spåret med gul markering som skulle vara 5,6 km. Men sammanlagt fram och tillbaka till skogen så blev promenaden lite drygt 7,5 km. Så det blev inte så pytte sväng ändå   .


Lite bilder blev det på våran sväng kommer här.


.

  

Liten paus i skogen.


  

Den gula markeringen följde vi idag.


    

Vinja och Gnista fick posera lite på stenen.


  

Fina flickorna Gnista och Vinja.


  

Mattes fina flicka.

  

.

Vid 11 taget så var vi hemma igen. Blev lite mera frukost när jag kom hem och sen blev det lite vila. Var lite trött och seg efter promenaden.


På kvällen sen så gick vi en promenad med Angie och Zäpo. Blev en sväng ut mot udden, förbi Torsharg, mot Gärdtre över Glömsta gård och förbi Gökstens skolan och hem. Den svängen blev nästan 9,5 km. Så idag så har både jag och Vinja fått rejält med motion  Walking 2. Kollade nyss in stegräknaren att sammanlagt har jag och Vinja gått ca 18 km på hela dagen. Så idag kan man gå och lägga sig med gott samveteThumbs Up   .


.

  

Mor och son busar.


  

Måste vila lite också.


  

Zäpo i solen på Torsharg.


.

Har även fått en massa bilder från Ingrid på mig och Vinja från träningen i Finspång igår. Så här kommer en del av dom hon skickade.


.

  

Jag och Vinja i upptagsrutan.


  

Hittat en apport och då får man köttbulle.


  

Fritt följ.


  

Framåtsändande.


  

Apportering med tunga apporten.


  

Lite bus efter en lyckad apportering.


  

Kryp.


  

Hoppet.


  

Stegen.


.

Tack Ingrid för korten på mig och Vinja  Thank You .


I morgon så blir upp tidigt igen  Alarm Clock , ska nämligen följa med Ingrid och åka och titta på Linda & Clicker som ska göra sin debut i appellen. Det ska bli kul att se.


Så det börjar nog bli dags att gå och sussa om man ska upp vid halv 6 i morgon bitti.


Avslutar med en solnedgång från våran kvällspromenad.


.

 









Av Heratorpets Vinja - 11 augusti 2011 22:49

Idag så har jag och Ingrid varit iväg till Finspång och tränat. Varför så långt undrar ni kanske Thinking. Var nämligen så att vi blivit inbjudna att komma och träna med Linda & Clicker och Therese & Cax.


Våran färd började strax före kl 8 och vi var framme i Finspång runt kl 10. Vi började hemma hos Linda där dom lagt ett spår till Cax som han och matte Therese tog när vi kom dit. 


Cax har haft lite problem med gärdes spår men idag gick det riktigt bra   .


.

   

Cax i spåret.


  

En av apporterna som Cax hittade.


  

En duktig Cax och en glad matte efter dagens spår.


.

Sen åkte vi till skogen för att spåra. Linda la Vinjas spår för annars hade jag väl gått vilse   . Vet inte hur långt Vinjas spår var, ca 700 m kanske med 6+slut. Hon hade lite strul med upptaget men spårade annars jätte bra   . Hon missade en liten pinne men jag är jätte nöjd ändå. Hon skötte sig jätte bra i skogen, matten gjorde en vurpa men som tur är så bryr hon sig inte om sånt utan fortsätter glatt vidare bara matten rest på sig.


Tyvärr så har jag inga bilder från vårat spår, Ingrid har fotat och ska skicka dom senare. Så när jag får dom så kommer dom i bloggen.


Även Clicker spårade, han var jätte duktig med sitt spår   . Linda och Clicker ska tävla appellen på lördag och det kommer säkert gå kanon  Thumbs Up .


.

  

Clicker sitter och väntar på att få spåra.


  

Clicker och Linda på väg i spåret.


  

Hittade en massa apporter gjorde han också.


.

Efter spåret så åkte vi och käkade lite. Sen åkte vi till Finspångs Bk och tränade.


.

  


.

Först ut att träna var Therese och Cax, dom tränade på appell momenten.


.

  

Therese och Cax redo för lite träning.


  

Linförighet.


  

Framförgående.


  

Inkallning.


  

Apportering.


  

Hopp över hinder.


  

Fina Cax.


.

Sen var det Ingrid och Allt-Is tur, dom tränade mest på stadga idag och även lite annat.


.

  

Fritt följ.


  

Bollen får man när man varit duktig.


  

Framåtsändande.


  

Redo för kryp.


.

Sen var det Linda och Clickers tur, dom tränade ju självklart på appell momenten eftersom dom ska tävla. Riktigt duktig är han Clicker så det kommer säkert gå kanon på lördag.


.

  

Linda och Clicker redo.


  

Språng marsch.


  

Framförgående.


  

Inkallning.


  

Hopp över hinder.


  

Fina Clicker.


.

Även jag och Vinja tränade lite, körde igen elit momemnten. Gick väl inte så bra direkt idag Pouty. Tränger i fria följe, satte sig upp när hon låg för långa inkallningen och framåtsändandet är ju katastrof känns det somShocked 1. Hon vinglar som bara den på den sakta delen och går och kollar på mig. Sen har en tråkig matte som är dålig på att berömma henne Kicking Dirt.


Så nog finns det att träna på alltid. Det som kändes bra var apporteringarna, även om hon tyvärr är rätt långsam in så var hon tyst Woohoo!. Det känns verkligen skönt.


Så nu måste jag försöka lösa det där hemska framförgående, vilket inte kommer bli speciellt lätt Duh.


Hade jag vetat det skulle gå så här illa på lydnaden så hade jag absolut INTE anmält till en massa tävlingar. Känns nu som man bara hoppas att bli bortlottad på alla så man slipper skämma ut sig Embarrassed.


Blev som sagt inga bilder på Vinja idag, men eftersom hon kanske borde få vara med i sin egen blogg så lägger jag in en gammal bild.


.

  


.

I morgon bitti så ska jag och Jessica göra ett nytt försök att ut och gå. Ni får hålla tummarna för bra väder   .


Ha det så bra och Natti, Natti   .


















Av Heratorpets Vinja - 10 augusti 2011 21:16

Var ju meningen att jag och Jessica skulle gå en promenad på fm idagWalking The Dog Female

Satte klockan på halv 8, gick ut och rastade Vinja. Och vad tror ni händer då????? Jo Herr Åskar börjar låta och dundra och föra liv som bara den. Och inte nog med det, hans kompis Herr Regn ville också vara med så dom två har varit här nästan hela dagenThunderstorms.


Åskar försvann visserligen runt lunch, han hade väl nått annat ärende  Wink. Men hans kompis Herr Regn han behagade vara här hela dagen, och det har inte bara regnat lite gran. Det har verkligen ÖS REGNAT HELA DAGEN Kicking Dirt.


Så någon promenad idag var bara att glömmaPouty. I stället så blev det att kura ihop sig i soffan med täcke och kudde och kolla på lite film och läsa lite i nya boken Reading.


Eftersom det inte är så lätt att få bra kort när det regnar ute så filmade jag en snutt i stället Video Camera.

Om ni lyssnar i början av filmen så hör ni även hur Åskar är i farten.


.


.

 

Ute på en liten rastning, var både blött och kladdigt ute   .


  

Så här mörkt och grått har det varit här hela dagen.


.

Hoppas verkligen det blir bra väder i morgon, är så trött på regnet nuThumbs Down . man kan ju inte göra nått alls ute i sånt här väder.


I morgon om det är bra väder så ska jag och Ingrid åka till Finspång och träna med två av hennes valpköpare, det ska bli så kul Raise The Roof 1. Så hoppas verkligen det är bra väder i morgon.


Eftersom vi ska åka vid halv 8 så måste jag väl försöka komma i säng i tidPillow . Och det brukar inte vara det allra lättaste vill jag lova.


Hoppas att ni haft bättre väder hos er än vad vi haft här.


Håll tummarna för bra väder så hörs vi i morgon Hello







Av Heratorpets Vinja - 9 augusti 2011 22:30

Den här dagen har försvunnit rätt snabbt tycker jagHmm 2 . Mycke beror väl tyvärr på att man är rätt seg startad på morgonen Wake Up. Men har man semester så kan man ju faktiskt få unna sig att slappa lite. På måndag så är semestern slut och det är slut på långa sovmornar Pouty.


Har i alla fall lyckats spendera lite pengar idag Money, det är nått som inte alls är svårt att lyckas med Wink.


Var på apoteket och inhandlade lite värktabletter och annat. Sen till KappAhl där det egentligen bara skulle köpas några BH:ar, men jag lyckades ramla på några snygga toppar som också fick följa med hem.


Trodde nog det var färdig shoppat nu för min del.....Men då gick jag förbi Akademibokanhandeln och vad såg jag där tror ni......Den sista boken om Grottbjörnens folk hade ÄNTLIGEN kommit ut. Den näst sista kom väl för ca 10 år sen och jag har och har läst alla. Så självklart var jag tvungen att köpa den sista i serien som heter De målade grottornas land. Så nu har jag lite att göra då boken är på 668 sidorPhew.


Ska bli spännande se hur lång tid den tar att läsa, förr när jag läste väldans mycke så var jag rätt snabb att läsa. Men nu har jag nog tacklat av lite.


På em så åkte jag och Angie till Jollebasen med vovvarna. Har varit blandat väder här idag med ena stunden jätte varmt Sweaty, för att nästa stund bli mulet Black Cloud.


Ca 30 min blev dagens simpass och dom fick sig en del intervaller också. Är kanon att ha sånt bra badställe såna här varma dagar Thumbs Up. Och inte har det börjat nån algblommning änWakka Wakka hoppas det inte kommer nån heller.


Lite bilder från badandet blev det ju självklart, inte så många för hur mycke kan man variera sig när man simmar   .


.

  

Mor och son i vattnet.


  

Zäpo i badet.


  

Vinja med badleksaken.


  

Zäpo trivs i vattnet.


  

Vinja i närbild.


  

Mörka moln dök upp och det kom även lite regn.


  

Men kan ni inte skynda er att kasta i leksaken nångång.....


  

Full fart ut i vattnet.


  

Mattes snygging   .


.

I morgon bitti kl 9 så ska jag träffa Jessica & Gnista och gå en promenadWalking The Dog Female. Så det börjar väl snart bli dags att lägga sig om man ska orka upp i morgon.


Får hoppas att det blir bra väder i morgon, inget regn   men inte heller super hett   utan bara ett lagom promenad väder   .


Återkommer i morgon med förhoppningsvis lite bilder från våran promenad.








Av Heratorpets Vinja - 8 augusti 2011 21:45

Idag så har vi sluppit regnet och mer eller mindre haft sol hela dagen   . Det var bra för då kunde jag och Angie testa den nya svängen vi skulle prövat igårWalking The Dog Female.


Tyvärr så blev det inte så bra som trodde det skulleThumbs Down. Efter att vi gått en liten bit så delade sig vägen. Vi beslutade oss för att testa den till höger först. Var en jätte trevlig väg och kanon mysig, men tyvärr alldeles för kort.


Vände då och tog den som gick till vänster, och den var ännu kortare än den första  Thumbs Down . Jätte synd för bägge vägarna var riktigt fina.


När vi ändå var i upptäckar tagen jag och Angie så testade vi även en 3:e väg eftersom dom 2 första blev så korta. Tyvärr så blev även det en nit då den först gick efter ett järnvägsspår  Conductor och sen så tog den bara slut.


Lite synd när vi trott att vi äntligen hade hittat en ny kul sväng att gå. Men skam den som ger sig, vi får ut och leta andra nya vägar  Happy .


Sammanlagt på alla små svängarna fick vi ihop ca 6 km, ingen jätte sväng men det fick väl duga.


Lite bilder från dagens sväng måste ni ju få se, och dom kommer här.


.

  

Zäpo och Vinja hittade en pinne och började promenaden med lite dragkamp.


    

Här delade sig vägen, vi började med den som gick på den högra bilden.


  

Vägen blev till slut en liten mysig stig.


  

Dragkamp är kul, här håller Vinja på att dra ner Zäpo i diket.


  

Bägge två lika envisa.


  

Men kan ni skynda er lite, måste ni fota hela tiden....


  

Liten pinntuggar paus.


  

Mmmm, vad det är skönt att rulla i gräset tycker Vinja.


  

Kolla in vilken härlig promenadväg. Så synd den var så kort   .


  

Här tog en av vägarna slut som vi följde. Ett kanon mysigt ställe mitt i skogen utan några som stör   .


  

Här uppe tog den vänstra vägen slut.


  

Hundarna hittade en vattenpöl som dom roade sig i.


.

Mera än så blev det inte idag. Blev sen hem och lagade mat BBQ 1och även en del vid datan också Computing.


Nu ska jag kolla in vad ni gjort för kul idag och sen blir det nog en stund framför TVnTV 1 . Funderar även på om jag ska göra mig lite varm nyponsoppa med glass i. Det är mums.


Ha det så bra alla där ute och ha en fridfull natt Dreaming.









Presentation

NYA Hemsidan

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards