Heratorpets Vinja

Alla inlägg under maj 2010

Av Heratorpets Vinja - 15 maj 2010 22:06

Idag har jag fått varit med på Enduros C-kulls valpträff. Tyvärr var det bara tre stycken som hade tid, lite synd då det hade varit kul att få träffa flera.

  

Det som var kul var att dom små liven verkade känna igen migToo Happy 1, var riktigt kul då man ju haft förmånen att få följa även dom här på nära håll. Det var Cross, Cax och Chriga som var där.

 

Vi hade otroligt tur med vädret, strålande sol  Sunshine och jätte varmt hela dagen, nästan lite för varmt då jag hade lite för mycke kläder på mig Sweaty.

 

Tror alla deltagande hade en givande dag. Det som Ingrid visa dom var inkallnig, kontakt övningar, uppletande och lite spår. Helt otroligt duktiga var dom allihopa. Kommer säkert gå kanon bra för alla med såna duktiga hundar och mattar och hussar som vill lära sig  Well Done .

 

Min uppgift idag var mesta delen som fotograf Snappyvilket jag tror jag fick godkänt på. Fick ihop sammanlagt med kort och filmer 169st, sen fick ju en del sorteras bort men det blev en hel del kvar. Sen fick jag den äran att gömma mig på deras spår och alla hitta mig så fint  Woohoo! .

 

Här kommer nu en massa bilder från dagen, är på långa vägar inte alla men ett lite smakprov på dagen.

 

  

Chriga

 

  

Cax med matte Therese.

 

  

Chriga med husse Jonas.

 

  

Cross med matte Angelica.

 

  

Lilla söta Cax.

 

  

Cax vilar lite.

 

  

Cross behöver också vila lite.

 

  

Även lilla Chriga vilar.

 

  

Chriga och Jonas.

 

  

Du husse måste jag sitta här när det är så kul.

 

  

Ingrid med Chriga.

 

  

Cax tränar kontakt.

 

  

Cax.

 

  

Finns det nått spännande där borta undrar Cax.

 

  

Lilla kaxiga Cax.

 

  

Detta är Björn som också bor hemma hos Angelica och Cross.

 

  

Therese & Cax vid ett uppletande.

 

  

Cross hitta en god pinne.

 

  

Chriga kampar med husse.

 

  

Cross har hittat en till liten pinne.

 

  

Therese & Cax, Jonas & Chriga och Angelica & Cross.

 

   

Lite lek han dom med också.

 

 

Ja det var allt för idag.

Blev tyvärr inga kort på Vinja idag. Efteråt så valla Ingrid och jag en ruta så Allt-I och Vinja fick göra nått idag. Tror Ingrid fota lite, så med lite tur kan jag kanske få nått kort så kan jag lägga ut någon annan dag.

 

 

Så med hopp om fint väder i morgon också så hörs vi nog i morgon igen.

 

Bye Bye Hello

 

 







Av Heratorpets Vinja - 14 maj 2010 22:14

Idag började dagen med att jag vaknade alldeles för sent Thumbs Down. Trodde inte klockan var så mycke då det såg rätt mörkt ut ute. Sen kolla jag på klockan och fick mig en chockShocked 1 klockan var 10,20, gissa om jag kom upp fort. Tänkte på stackars Vinja som varken varit ute eller fått någon frukostTears. Fast hon hade varit ute vid halv 1 i natt så jag ska väl inte ha super dåligt samvete men nog blev jag förvånad att jag vaknade så sent.

 

Sen tar det ju en stund innan man kommer igång, för fast man sov så länge så var man rätt seg ändå. Har även varit inne till stan och beställt en studentskylt till dottern som slutar skolan i årSchool's Out.

 

Vinja och jag träffade även lilla Zäpo när vi skulle iväg en sväng. Verkar som om Vinja kände igen sin lille son Sunshine. Blev även lite bilder på träffen vid slussen.

 

  

Hej du lillen.

 

  

Om jag minns rätt så fanns det en mjölkbar här förut.

 

  

Hör du grabben, mjölkbaren är stängd.

 

  

Men vi kan kan ju leka lite min son.

 

  

Okej, kom igen då morsan.

 

  

Va inte så kaxig lilla grabben. Än så länge bestämmer morsan.

 

  

Okej då......Men ta inte så hårt bara.....

 

 

 

Det har även blivit en tur hem till Vicky på eftermiddagen. var så att hennes uppfödare var där. Hennes tik fick valpar samma dag som Vinja fick sina, så när dom kom dit tänkte jag det skulle vara kul att se hur en liten berdis valp ser ut.

Hon var kanon söt   liten och lurvig. Blev även lite kort på den lilla godingen.

 


  

Lilla Axa eller Svassas Go For Fame som hon heter i stamtavlan.

 

  

En sidobild också.

 

  

Tror jag känner mig lite trött.....

 

  

Det är jobbigt att vara bort och hälsa på.

 

  

Måste kolla läget ute också.

 

Lite senare mot kvällen blev det en lite promenad med Vinja. Allt blev så försenat när man sov så länge Sleeping. Blev bara en kortis som vi kallar Lilla Gökstensrundan. Fast vi han med en liten snabb träning på våran promenad. Finns en stor gräsmatta vid hamnen som funkar bra för lite träning  Way To Go. Blev lite vändningar, stegförflyttning, svängar och att hon inte ska tränga så i fria följe.

 


Tycker hon lyckades riktigt bra med allt vi träna efter ett tag så jag är så nöjd Bravo!. Är så kul att träna Vinja för hon är verkligen så glad jämnt när vi tränar.

 

 


  

Mattes lilla flicka.


  

Min sötnos.

 

Glömde sätta in en bild på Vinja och Gnista när vi träna igår, så den kommer idag.

 


   

Så duktiga flickor.

 

I kväll ska jag försöka komma i säng lite tidigare än igår. 2 halv 3 på natten är kanske lite i senaste laget att lägga sig om man ska få ut nått av nästa dag.

 

Var rädda om varandra och hoppas ni får varm och skön helg.

 

Bye Bye Blow Kiss







Av Heratorpets Vinja - 13 maj 2010 23:07

Japp då var man äntligen ledig i några dagar igenNa-na-na-na . Så jätte skönt efter alla nätter Phew. Fast vädret har inte varit på min sida idag, har småregnat så gott som hela dagenRainy. Men jag hade tur på eftermiddagen en stund när jag var ute och cyklade med Vinja en svängBike Riding . Blev en sväng på ca 4 km igen. Tänkte försöka cykla ca var tredje dag så hon får tillbaka sin kondis och sen öka sträckan vartefter.

 

Blev inte speciellt mycke bilder på lilla tösen idag. Blir inge vidare kort när man cyklar och film har ni ju redan sett.

 

  

Vinja redo för en cykeltur.

 

  

Så var vi på väg. var tyvärr rätt kladdigt ute.

 

  

Den här lilla krabaten levde farligt genom att korsa cykelbanan.

 

    

Min lilla pärla.

 

 

 

Vi har även hunnit med ett litet träningspass med Jessica och hennes duktiga tjej Gnista. Dom har klarat av den enorma prestationen att bli Svensk Lydnads Champion på tre tävlingar. Ett JÄTTE GRATTIS till domBravo!



  

Här är Gnista eller som hon heter i stamtavlan Ryegate's Long Kiss Goodbye.

 

 


Blev som sagt även lite träning för Vinja, inte nått jätte pass men lite i alla fall.

Måste försöka få bort att hon tränger så i fria följe, fast förhoppngisvis blir det bättre när vi tränat lite mera. Med all den vila som hon haft så brukar hon bli rätt taggad. Men som sagt det är bara träna vidare, problem är till för att lösas.

 

  

Blev även lite med metallapporten. Den var lite "roligare" idag än sist så det finns hopp för den också.

 

Tunga apporten är det mest farten in som jag önskar hon hade bättre, men det kanske kommer det också till slut Thumbs Up .


Hennes ink m ställande o läggande var jag riktigt stolt över idag. Min lilla duktiga flicka yes.

Sen blev det inte så mycke mera än det. Kan inte alltid träna på allt, sen är planerna ute på SHK inte så stora. Jag glömde ju att vi träna även sakta delen på framåtsändande. Den var jag också nöjd med, har fortfarande bollen som belöning/riktmärke framåt men det är bättre skynda långsamt och försöka få det så bra man kan.

 

Upptäckte att jag hade två filmsnuttar på Vinja och valparna den dagen som hon kom hem som jag inte visat er. Så här kommer dom.

 


Börjar med en snutt där Vinja leker med sina småttingar.

 

 





Sen en film när dom jagar Vinja som hittat ett ben.

 






Hoppas att ni kan se filmerna för det verkar som om det krånglar på YouTube. Får kolla lite bättre i morgon om det inte skulle vilja.

 

Nu ska det bli så skönt att få sova i sin säng i natt.

 

Natti, Natti  Sleeping 








Av Heratorpets Vinja - 12 maj 2010 20:22

Hu vad man är seg när man jobbar natt, har lite svårt att komma igång när man vaknar Sadly I Can't. Men nu är det äntligen sista natten i natt så man kan träna lite mera på dagarna med lilla frökenToo Happy 1.

 

Blev en liten tur upp i skogen för en liten promenad och ett uppletande. Är inte kul att valla en ruta själv, är rätt segtPhew . Vinja fick vara med så det blev lite mera vallat än om man gått själv.

 

  

På väg ner mot slussen och ån.

 

  

Vinja provsatt bänken inför fika säsongen.

 

  

Lipar lite.

 

  

Fanns även ny blå bänk som också måste prövas.

 

  

Närbild.

 

  

Rabarberna börjar växa på tomterna man gick förbi.

 

  

Man blir lite törstig när man springer i skogen.

 

  

Tränade med metallapporten i skogen.

 

  

Tjohooo

 

  

Fina blommor.

 

    

Mattes lilla söta flicka.

 

Riktigt glömsk är jag också Thinking. Jag hade ju gjort uppletande i skogen. När jag skulle lägga ut sakerna så band jag fast Vinja i ett träd.

 

Efter vi tränat så lekte vi och jag packa ryggsäcken och gick hem. Tror ni jag kom ihåg kopplet jag bundit fast.....Icke....Så när jag var nästan hemma och skulle koppla Vinja upptäckte jag att det var borta.

 

Som tur var gick det åka bil nästan ända fram så det var bara hem och hämta bilen för att hämta kopplet. Så det är så sant att det man inte har i huvudet får benen lida för Laughing 2

 

  

Här hängde det så fint kvar.....

 

 

Lilla flickan fick även lite träning med att springa efter bollen i skogen. Här kommer en snutt när hon hämtar sin boll.

 

 

 

 

Här tränar vi inkallande med ställande, var egentligen meningen det skulle bli med läggande också men då kom hon så långt bort att det inte gick att se nått när jag filmaWink . Ni får ta bort ljudet om ni vill slippa höra mig skrika.

 

 



Så då var det allt för denna gång. Ska fixa lite och åka till jobbet.


Sköt om er och sov gott Dreaming.









Av Heratorpets Vinja - 11 maj 2010 20:23

Idag har det äntligen blivit en lite längre promenad Walking Dogoch även lite träning Aerobics.

 

Har gått svängen runt vid Gärtre som är ca 7,5 km sen har det även blivit några intervaller och träning på en gräsplan vi hitta.

 

Blev självklart inte så många intervaller eftersom lilla tösen är väl lite ringrostig än efter sin mammaledighet.

  

Dagens träning bestod av lite sakta gående, hade tagit konerna med och även bollen för att få lite dragning på lilla fröken. Är riktigt nöjd Wakka Wakka, var riktigt duktig. Öka kanske en aning men får klart gogkänt så långtThumbs Up.

 

Vi har tragglat lite med metallen också då hon inte tycker den är så kulSadly I Can't , men jag jobbar på att få den rolig igen så det kommer nog. Efter ett par gånger så gick det i alla fall bättre.

 

Ett ink m stå o ligg blev det också, eller rättare sagt två stycken för första gången verka hon glömt bort hur hon gör. Så när jag klämmer i ett stanna så stannar lilla fröken men sätter sig......OOOPS så får man inte göra. Bara börja om från början och då trilla poletten ner Woohoo!.

 

Sen han vi inte med så mycke mera för jag var tvungen hem och äta och försöka sova igen för jag ska ut och jobba i natt igen.

 

  

Vinja poserar vid ån.

 

    

Finns ingen sötare än min lilla flickaBlowing A Kiss .

 

  

Får lite bättre utsikt på stubben.

 

  

Smörblommor.

 

  

Vägen bort mot Kråketorp.

 

  

Liten intervall, på väg mot bollen.

 

  

Kommer tillbaka.

 

  

Nöjd liten flicka med sin boll.



Här kommer en liten film när hon sprang.






  

Börjar bli så vackert ute.

 

  

Ett litet rådjur såg jag, men långt bort var det.

 

  

Hästar gick vi också förbi.

 

  

Fina gullvivor såg man också.

 

  

Utsikt från ett litet berg.

 

  

Efter intervallen i hagen.

 

 

Här en liten snutt när hon sprang efter bollen i kohagen.

 

 

 

 

  

Mera fina blommor.

 

  

Lilla flickan poserar lite på en sten.

 

   

Min lilla sötnos.

 

 

 

Nu minsann så hinner jag inte mera för jag börjar bli sen till jobbet.


Hörs i morgon.


Bye Bye Hello


Av Heratorpets Vinja - 10 maj 2010 20:17

Ja då har man gjort sin första natt och har tre kvar Pouty, inte så kul med nätter då jag har så svårt att sova när jag kommer hem.

 

Idag har Vinja varit ute och fått sin första cykeltur för i år. Det gick jätte bra och hon tyckte det var jätte kulToo Happy 1. Blev ju självklart inte så lång sväng eftersom hon har väl säkert tappat en del kondis Aerobics efter sin mammaledighet. Men ca 4 km blev det och hon var inte trött alls utan verkar som om hon skulle vilja mera.

 

Blev ju även lite pausar för jag var ju tvungen att fota liteSnappy och blev även två filmer.

 

  

Vinja startklar innför cykelturen.

 

   

Ska vi åka någon gång då eller ska du bara fota Ponder.

 

  

Lite fina blå blommer kunde man ju inte motstå att fota.

 

  

Titta så fin hon är min lilla pärla.

 

  

Mitt lilla hjärtegryn.

 

  

Lite busig min lilla flicka.

 

  

Liten paus där Vinja han "läsa" lite tidning om det hade hänt nått nytt.

 

 

Eftersom det inte är så lätt att fota och cykla samtidigt så kommer här en lite filmsnutt på Vinjas premiär tur på cykeln.

 

 

 

 

  

Lilla skruttan.

 

    

Man kan inte göra nått annat än att älska det här söta ansiktet Valentine I love you sign

 

  

Det är viktigt att stretcha också när man cyklat.

 

  

Fina vitsippor, men dom börjar se lite ledsna ut.

 

  

På höga höjder.

 

  

Spanar i skogen.

 

   

Hej matte, är jag söt om jag sitter så här.

 

   

På språng.




Min lilla fröken är oftast rätt busig när vi ska iväg och cykla. Har en lite snutt där ni kan se den lilla galningen vid starten. 






Japp så tossig är hon när vi ska börja......


    

Sitter och väntar i trappan för att bli lite torkad innan ska in.

 

 

Ja mera än så blev det inte idag. Ha en skön kväll så kanske vi hörs i morgon igen.


Bye, Bye Heart Glasses

Av Heratorpets Vinja - 9 maj 2010 20:02

God kväll ni alla. Kommer ett litet snabbt inlägg innan jag ska åka till jobbet.

 

Träffa Angie idag med Rex och lille Zäpo, hu vad söt han är Blings. Vinja blev nog glad att få träffa sina lilla bäbis igenDog 1. Så självklart blev inte promenaden så lång men hon fick springa lite efter sin boll och det tyckte hon var kul Sunshine .

 

 

Var ju tur att vi var två för Zäpo var inte så lätt minsann, och inte ville han bli buren heller fast han blev trött. Men vi gick till ett gärde där Rex och Vinja kunde leka med sina bollar och Zäpo sova i gräsetWay To Go .

 

Lite bilder han jag med också men inte så många som jag brukar hinna knäppaSnappy , har kanske tappat stinget när Vinja varit bort, men det kommer nog tillbaka Wink.

 

 

  

Lite posering medans vi väntar.

 

  

Ser ni mina fina tänder om jag gör så här.

 

   

Så skönt att ha mitt lilla hjärtegryn hemma igen Valentine I love you sign.

 

  

Zäpo hänger på morsan.

 

  

Zäpo den lille sötnosen.

 

  

Rex, Zäpo och Vinja.

 

  

Ligger och smyger på Zäpo.

 

  

Hittade en liten pinne när vi var ute.

 

  

Måste ju gnaga lite på den också.

 

  

Lite flåsig efter att ha jagat bollen.

 

  

Rex med sin boll.

 

  

Och lille Zäpo vilar sig lite.

 

 

 

Kommer en liten kort filmsnutt när Vinja och Rex springer efter bollen.

 




  



Japp så var det slut för idag. Ska försöka komma igång med lite mera träning men vi måste träna lite kondis också så lilla tösen orkar med allt.

 

 


Nu ska jag åka till jobbet så vi hörs i morgon igen. Så sov gott ni som får sova Sleeping

Bye, Bye Hello






Av Heratorpets Vinja - 8 maj 2010 22:39

Ja inte har det blivit så lugnt för Vinja hennes andra dag hemma.

 

Har varit och tränat med Ingrid och Helena "som har Jaja" i Norrköping. Var jätte kul att få komma igång lite igen Wakka Wakka, men vädret var inge vidareSadly I Can't regnade nästan hela tidenRainy.

 

Men det var jätte kul att åka och träna lite i alla fall, får bara hoppas vädret blir bättre nästa gång  Sunny .

 

 

Lite pirrigt allt var det eftersom jag inte visste hur mycket min lilla flicka glömt bort under sin mamma ledighet. Men jag är jätte nöjd med henne Thumbs Up, var nästan som innan. Självklart med lite slarvfel men det kommer säkert bli bättre med lite träning.

 

Fria följe - Kändes helt okej, visst lite trängning och några sneda sättande men klart godkänt.

 

Ink m stå o lägg - Där var jag verkligen riktigt nöjd Thumbs Up, både stannade och lade sig riktigt snabbt. Hade i och för sig bollen bakom, men belöning måste hon ju få.

 

Framåtsändande - För att inte gjort det på så länge var jag nöjd, men hu vad det   finns att slipa på om det ska bli riktigt bra.....Om det blir någon gång Hmm.

 

Skall - Nja, måste skälla bättre och sitta stilla.

 

Metallapp - Den var inte så kul, får börja med lite roliga saker igen med den så kommer det nog tillbaka.

 

Tunga app - Den gick riktigt bra, så jag blev verkligen lite förvånad.

 

Blev inget kryp eller hopp då jag tänker vänta tills tuttarna inte hänger så mycke. Stegen var för hal så den ville vi inte chansa på.

 

 

Helena tog lite kort på mig och vinja när vi träna. Tack Helena för dom Thank You.

Kolla inte bara så mycke på mig utan kolla på min lilla pärla.

 

  

Fria följe.

 

  

Framåtsändande.

 

  

Vinja genom gruppen.

 

  

Metallapporten.

 

  

Ett litet lågt hopp blev det.

 

 

 


En av Ingrids valpar från C-kullen var där och hälsa på. Det var Cross som kom. Vinja fick komma ut och hälsa på honom och var så jätte snäll mot honom, några tassar på honom blev det nog men hon tog det väldigt fint.

 


  

Cross och Vinja.

 

  

Tassar lite på Cross.

 

  

Min fina lilla Vinja.

 

  

Ingrid, Cross matte Angelica och Helena.

 

  

Lille Cross.

 

Blev även en sväng upp i skogen och gjorde ett uppletande. Finns tyvärr inga bilder på Vinja men på Allt-I kunde jag ju ta.

 


  

Klara, färdiga, skicka.

 

  

Allt-I ute och letar.

 

  

Men hallå....Får man sin belöning någon gång då.....

 

   

Vinja på platsliggningen.

 

Japp så det var vad vi gjort idag. Har varit en kul dag fast inte vädrets makter var på våran sida.

Nu är det natti, natti så får vi se vad som händer i morgon.

 Kisses


Presentation

NYA Hemsidan

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards